klitoris En kilde til nytelse
Om klitoris Litt klitoris historie Kvinners anatomi Fakta om klitoris seksualitet nytelse Onani Sexleketøy, vibrator, dildo orgasme og orgasmer sexshop

Om klitoris


My brain?! That's my second favorite organ!

Ordet klitoris er som veldig mange andre ord som beskriver delen av kroppen vår, av gresk opprinnelse. Det betyr "Den lille bakken" eller "liten bakke"

Klitoris er og har alltid vært noe man ikke snakker høyt om. Selv ikke når man snakker om sex sier man stort om den, man kan snakke om kåthet, mannens penis, vagine til og med G-punktet, men klitoris, nei den snakker man helst ikke om. På denne siden har vi tenkt å prøve å dele informasjon og fakta om klitoris med våre lesere. Klitoris er, for de som er usikre, kvinnens svar på mannens penis. Behandlet riktig kan den gi opphav for enorm nytelse, men den kan likeledes være roten til stor smerte….. Vi har prøvd å samle litt historikk, vitenskapelige fakta som er av så ny opprinnelse at mange sikkert vil tro vi bløffer på årstallene, noen mer merkverdige fakta som mest kan regnes som underholdning, samt ett par små tips om hvordan man på best mulig måte stimulerer dette punktet som feilaktig er blitt betegnet som en liten knapp. For under overflaten ligger mye mer enn de fleste tror……

Klitoris har gjennom tiden hatt mange navn, Hippokrates brukte ordet columella (liten søyle). grekerne kalte den nympha og klassifiserte den som en sykdom Avicenna kalte klitoris albatra eller virga (stav), mens middelalder-kirurgen Abulcasis kalte den tentigo (spenning). Renessanse-anatomikeren Colombus brukte navn som amoris dulcedo (kjærlighetens sødme), sedes libidinis (lystens sete) og «Venus' klegg». (Hentet fra wikipedia)

Claudius Galenus var en romersk lege, kirurg og filosof, han var kraftig inspirert av tidligere Greske filosofer som Hippocrates.
Han var en av de første til å argumentere for at mannlige og kvinnelige kjønnsorganer i utgangspunktet var identiske, med den forskjell at de kvinnelige befant seg på innsiden av kroppen, de mannlige på utsiden.
Galan var for øvrig en av de første til å beskrive hysteri og beskrive en behandling (ved å gi kvinnen orgasme)
Han mente at hysteri skyldtes at kvinnens sæd forgiftet kvinnens blod og gjorde henne syk.
Hans løsning var å tømme hennes kropp for opplagret sæd og det skjedde gjennom at hun fikk en orgasme.
I virkeligheten bygget Galenus sitt arbeide videre på det Hippokrates startet nesten 600 år tidligere og i prinsippet hadde de mange like ideer, selv om det også var uenigheter mellom de.


Kvinnens klitoris er ikke av ny opprinnelse, det er ikke noe som kom på mote med kvinnefrigjøringen på 70 tallet, de eldste beskrivelsene av den er nemlig datert helt tilbake til år 200.
Siden den gang har ny viten blitt oppdaget, for så å gå tapt før det igjen er blitt oppdaget flere ganger.

Men det mest utrolige i klitoris sin historie er at det var først i 1998 at man oppdaget hvor stor den egentlig er.
I det 1500 århundre antok man riktignok at den var like stor som mannens penis, den gang mente man nemlig at en kvinne var egentlig en mann som det skjedde en feil på "under produksjonen"….
Løse og selvfølgelige feilaktige konklusjoner, det er heldigvis ikke mange den dag i dag som mener at kvinner er feilproduserte menn…

Uansett, gjennom sin forskning oppdaget den australske legen Helen O'Connell ( det måtte selvsagt en kvinne til) at den delen av klitoris man faktisk kan se bokstavelig talt er bare toppen av isberget.
For som med ett isfjell er bare 10% synlig… resten ligger under overflaten.
Mesteparten av klitoris består av ett svampaktig vev, som fylles med blod og svulmer opp på samme måte som penis. Det er fra 3 til 9 cm langt, såpass stort at man kan undres over at det ikke er lokalisert tidligere, men legene unnskylder seg med at det ligger godt gjemt mellom knokler og fett og derfor har vært nesten umulig å oppdage.
Men Helene's oppdagelse stopper ikke der, klitoris har også to små "armer" som følger skjeden. Disse armene har blitt lokalisert tidligere, men har feilaktig blitt regnet som en del av skjeden. Man antar at de har som formål å gi kvinnen stimulans av klitoris under samleie, slik at hun sørger for å tilføre skjeden nok fuktighet.

Videre har også klitoris forbindelse med livmorveggen, skjeden, blæren og urinrøret, i det ligger antakeligvis forklaringen på at mange kvinner som er operert for inkontinens føler liten lyst på sex.
Klitoris er rett og slett blitt skadet under operasjonen, men denne viten kan forhåpentligvis gjøre det lettere å finne nye operasjons teknikker som forhindrer slikt i fremtiden.
Konklusjonen er at kvinnens klitoris nerve faktisk er like sto som hovednerven i mannens penis.
Det er med andre ord fastslått en gang for alle at kvinnens klitoris ikke er en mini utgave av mannens penis, den er like stor og har en rekke av de samme elementene i seg, både hode, svamplegeme er på plass samt selvfølgelig evnen til å gi en enorm nytelse… om den behandles riktig.

 

Kilder vi har benyttet


© Dream entertainment AS/erotikknett.no
Hentet fra erotikknett.no alt om sex

Alt for stimulering av klitoris