klitoris.no er en side om sex, erotikk, anatomi og klitoris klitoris er en kilde til nytelse & glede når det gjelder sex & erotikk
Alt om klitoris klitoris gjennom historien klitoris anatomi fakta om klitoris seksualitet, sexualitet nytelse, sex og erotikk onani og onani tips sexleketøy som vibrator, dildo og massasje apparater orgasme gjennom klitoris sexshop e-post

Litt anatomiKlitoris er ikke like umulig å finne som den berømte nålen i høystakken, selv om enkelte menn vil påstå det.

På skolen lærte vi at klitoris var å regne som en slags mini penis, plassert rett over skjedeåpningen. Vanligvis er den dekket av noen hudfolder slik at den ikke er synlig.
Det er faktisk denne beskrivelsen som står å lese på fks. samliv.net som er en "hjelpeside for elever og lærere" i ungdomskolen.
Dessuten ble det nevnt at noen kvinner syntes det deilig å ta på den. (noen??)Og det var omtrent det som ble sagt om den eneste kroppsdelen mennesket er utstyrt med som tilsynelatende ikke har noen hensikt utover å gi nytelse!

Enkel skisse
klitoris - anatomi

Summering:
Det kvinnelige kjønnsorgan består av de ytre kjønnslepper (de det vokser hår på) og de indre kjønnslepper.
De indre kjønnsleppene varierer fra kvinne til kvinne, noen har store lepper som henger frem, mens andre har små som knapt synes. Der de indre kjønnslepper møtes (i forkant av kjønnsorganet) ligger klitoris, og leppene danner en liten "hette" over klitorishodet. Klitorishodet er den delen av klitoris som vises. Også den kan variere i størrelse fra kvinne til kvinne. Følsomheten her er som på penis... meget følsomt. (ca 8000 nervetråder)Klitorishodet er utstyrt med små kjertler som skiller ut en oljelignende væske som smører, og holder hodet glatt og smidig.
Klitorisskaftet ligger skult i kvinnens ytre kjønnsorgan, og danner 3 "ben" som er 10 -12 cm lange. Det strekkes et ben på hver side av kjønnsorganet, mens det 3 starter i klitorishodet og strekker seg inn og oppover. Noen mener det strekker seg helt inn til G-punktet som ligger inne i skjeden, men det strides de lærde om...
Klitorisskaftet er på samme måte som penis bygget opp av svamplegemer som fylles med blod ved opphisselse og gjør at kjønnet svulmer opp.
Klitoris har ingen andre funksjoner enn glede og nytelse.

Tidligere trodde man at klitoris var max 2 cm, nyere forskning har vist at klitoris er atskillig større.
Australske Helen O'Connel skal ha en stor del av æren for at vi har oppdaget sannheten om klitoris. Hun publiserte i 1998 en artikkel i Journal of urology hvor hun hevdet (og dokumenterte) at klitoris er større enn først tidligere antatt, faktisk er klitoris like stor som en gjennomsnittelig penis.
Klitoris består av flere deler, hvorav hodet er den delen man kan se.
Utover det har den to ben som strekker seg ned på hver side av skjeden. Hver av disse er ca 9 cm lange, og de svulmer opp på samme måte som mannens penis når kvinner blir seksuelt opphisset.
Hennes artikkel ble møtt med en blanding av vantro og jubel fra kvinner i hele verden, endelig var det noen som tok seg bryet med å finne ut hvordan kvinner egentlig var skapt!

Klitoris sett fra "under huden"
klitoris-sidewiev

Fra det etablerte forskningsmiljøet derimot, kom det ingen jubel.
Dette var gammel nytt sa de, allerede i 1940, i boken , "Human Sex Anatomy" av Robert Latou Dickinson M.D. blir klitoris beskrevet som mye større enn de to cm man faktisk ser.
Ett inntresant spørsmål er hvorfor denne kunnskapen aldri kom med i mengden av sex bøker skrevet i perioden 1970-1998 skrevet for vanlige mennesker.

Vi kunne lagt ut en haug med tegninger for å vise hvordan klitoris ser ut, men faktum er at den, akkurat som mannens penis, varierer i form.
Den enkleste måten for en kvinne å finne ut hvordan klitoris ser ut, er å benytte seg av ett speil.
Gjennom det som du nå har lest har du forhåpentligvis fått ett lite inntrykk av hva klitoris egentlig er.

Kilder vi har benyttet

© Dream entertainment AS/erotikknett.no

sexleketøy